Říčany, 5. novembra 2019. -  kompanija FAST ČR a.s. (u daljnjem tekstu: „Kompanija”) moli kupce koji su kupili grijalicu na vrući zrak SENCOR SFH 7011WH, proizvodne serije 2018701105 (u daljnjem tekstu samo LOT - vidi sliku ispod) da vrate proizvod na prodajno mjesto na kojem je proizvod kupljen gdje će ga moći zamijeniti za neki drugi proizvod ili će dobiti puni povrat novca.

 

Na temelju istrage vanjske službe za ispitivanje, kompanija je zaključila da u određenim ekstremnim tehničkim uslovima, dok gore navedeni proizvod radi, može doći do strujnog udara.

Sigurnost proizvoda je najveći prioritet kompanije, svi naši proizvodi moraju biti u skladu s međunarodnim i nacionalnim zakonima, propisima i relevantnim standardima. Grijalica na vrući zrak SENCOR SFH 7011WH prošla je sve potrebne testove i dobila je odobrenje za početak prodaje na europskom tržištu kao i oznaku CE (mehanička, električna i hemijska ispitivanja).

Nakon što smo primili obavijest, proizvod je registrovan u sistem  RAPEX i odlučili smo prekinuti prodaju i povući proizvoda s tržišta.

Kupci mogu vratiti grijalicu na vrući zrak SENCOR SFH 7011WH, LOT 2018701105, u trgovine ili e-trgovine u kojima su kupili proizvod te zatražiti povrat novca. Za daljnje informacije ili u slučaju problema s povratom gore navedenog proizvoda, kupci se mogu obratiti korisničkoj službi kompanije na adresu e-pošte: informacije@sencor.eu ili na prodajno mjesto gdje je proizvod kupljen.

Vizija kompanije je stvoriti bolji svakodnevni život za sve koji koriste kvalitetno dizajnirane, funkcionalne, dostupne i visokokvalitetne proizvode za svakodnevnu upotrebu, proizvedene uzimajući u obzir ljudska i ekološka pitanja.

Izvinjavamo  se radi nastalih neugodnosti.

 


Petr Uher

Voditelj kvalitete

FAST ČR a.s.

Černokostelecká 1621

Říčany 251 01